Boende

RUM OCH FACILITETER

 

På Katterjokk Turiststation bor du i 2, 4 eller 6-bäddsrum med kök*, och med ett gemensamt allrum där alla får plats omkring den öppna eldstaden! Turiststationen lever verkligen upp till vad som kan väntas av en välanvänd fjällstuga med ganska många år på nacken - patina och funktion med hög mysfaktor. Till detta kan vi också skryta med vad vi tror är Nordkalottens finaste bastu! En helt ny timring som rymmer både dam- och herrbastu, och ett stort relaxrum med egen altan - allt med utsikt över Vassitjokka och Soldalen. En bastu här efter en dag i vår vackra fjällvärld måste upplevas!

RUM

 

* I "storhuset" finns åtta 6-bäddsrum, fyra 4-bäddsrum och två 2-bäddsrum. 2-bäddsrummen delar kök med två av 4-bäddsrummen - övriga rum har egna små kök med ugn, kokplattor, micro etc. 

 

Alla 6- och 4-bäddsrum har sovalkover som bilden visar - lite tågkupékänsla, barnen brukar älska dem! Ja, vuxna också, även om spänningen med draperier, stegar och krypinkänsla i regel avtar med åren!

Mysigt är det i alla fall, för alla. Även hunden är välkommen, i fyra av 6-bäddsrummen.

I annexet finns en liten lägenhet med kök för 2 personer och hund för den som vill.

BASTU

 

Som sagt, vår nya bastu är verkligen jättefin, med denna utsikt över fjällvärlden från både bastur, relaxrummet och från altanen - en Lisa för själen och skidtrötta ben!

 

Här får hela familjen eller kompisgänget plats, och här kan kan man prata toppturer, värsta åket eller fiskeäventyr med helväggskartan som stöd - eller bara sitta med favoritdrycken i handen och njuta av hur kvällssolen bäddar in Vassitjokka i sitt vackra ljus. 

 

AFFÄR/RESTAURANG

 

I Riksgränsen, ca 3km längs E10an finns en välsorterad ICA-butik, samt också Riksgränsens utbud av skiduthyrning, sportshop mm.